Höstens öppna kurser

2006-05-29 | Kommunikation

Du kan redan nu anmäla dig till höstens öppna kurser!
Kurserna hålls i Citat Journalistgruppens lokaler på Kungsholmen i Stockholm.
Välkommen!

Skriv för webben 1 – med den journalistiska metoden
Datum: 13/9, 19/10, 23/11
En bra webbtext lockar snabbt till läsning. Den går lätt att läsa på skärm och leder besökaren vidare dit du vill. Genom att skriva för webben, och inte bara lägga ut text, skapar du en framgångsrik webbplats eller ett intranät som dina kolleger vill använda.

Skriv för webben 2 – fortsättningskurs
Datum: 27/9, 9/11
Organisera, nyhetsvärdera och redigera. Du som har gått Citat Journalistgruppens kurs ”Skriv för webben 1” kan under en intensiv dag träna dig i webb- och intranätsredaktörens uppgifter. Du kommer att skriva, strukturera, bildsätta och skriva igen.

Skriv effektivt – den journalistiska metoden
Datum: 20/9, 12/10
Att skriva effektivt innebär att ta läsarnas parti och att kunna se sin text utifrån. Vi hjälper dig att bli en kritisk läsare av dina egna texter. Under en heldag lär du dig den journalistiska metoden och övar den praktiskt: rubriker som lockar till läsning, ingressteknik, fungerande bildtexter.

Medieträning
Datum: 2/11
Nu har du chansen att öva upp dina färdigheter inför kommande kontakter med media.
Vi lär dig hur redaktioner arbetar, vilka krav journalisterna kan ställa på dig och vilka rättigheter du har. Du blir under dagen intervjuad minst två gånger framför en kamera. Intervjuerna analyseras och diskuteras i grupp.

Presentationsteknik
Datum: 5/10
De flesta av oss gör presentationer. Vi presenterar vårt budskap inför små och stora grupper på konferenser, i möten eller i säljsamtal. Presentationen är ett av våra mest effektiva verktyg för att påverka människor. Under kursen lär du dig retorik – konsten att övertyga, att strukturera innehållet, tal- och röstteknik, kroppsspråk och hur man skapar kontakt med publiken. Du kommer att tränas framför kamera.

Powerpoint-presentation – ny kurs!
Datum: 16/11
Att presentera sitt material övertygande är en förutsättning för en lyckad föreläsning. Powerpoint ska vara ett stöd för dig, inte tvärtom. Vi har alla sett och hört presentationer där föredragshållarens hela talarmanus visas på skärm. Det är inte så lyckat. Tänk i stället ”less is more”. Ju färre bilder, desto mer av dig. Kursen ger tips om bra disposition och lär dig mer.

Foto för informatörer – ny kurs!
Datum: 25/10
Som informatör eller reporter måste du ofta ta egna bilder. Ibland kanske det känns som ett nödvändigt ont, och du vill ha tips hur man tar bättre bilder. Kursdagen ger dig grunderna i bildkomposition och du får konkreta tips. Du får en uppgift att plåta och respons på tidigare bilder.

Mer information om priser och anmälan hittar du på http://www.journalistgruppen.se/index.php?pid=75

Kontakta gärna Lars Holmquist, utbildningsansvarig,
08-610 20 38, för mer information och kursanmälan.

Länk till denna text | Skriv ut |

Skriv gärna en kommentar