Arkiv: 2005

För Photoshop-bitna

2005-12-25 | Digitala medier

Moderskeppet heter en webbplats där mycket information finns för den som jobbar i Photoshop. Mattias Karlsson presentererar sin webbplats såhär:
“Moderskeppet handlar om bildbehandling och Adobe Photoshop. Kurser och artiklar för dig som vill förstå mer om digitalfoto och hur du bearbetar dina foton i datorn. För det dagliga behovet finns en blogg.”

Lästips aug-dec 2005

2005-12-12 | Webbpennans tips

Lästips från Webbpennan.com under hösten 2006.
Håll utkik efter nya tips.

Vem ser till att webben överlever helgen?

2005-12-12 | Webbpennans tips

2005-12-05:
Paul Chin från Intranet Journal tipsar om hur du ser till att intranät och webbplats klarar sig över julhelgerna. Ledigheten är välbehövligt och efterlängtat, men Paul Chin varnar för att ha för bråttom och glömma frågor om drift och säkerhet. Och det är ofta under längre ledigheter som små problem växer till katastrofer. Lösningen handlar […]

Länkar om att skriva webbtext

2005-12-10 | Språk & språkråd

Webbpennans länkar kring att skriva för webben

Så fungerar Google

2005-12-05 | Användbarhet

Google har startat ett nyhetsbrev för bibliotekarier. Enligt företaget har de och biblioteken samma mål, nämligen att ”organisera all information i världen för att sedan göra den tillgänglig för alla”. Matt Cutts berättar i en intressant artikel om hur sökmotorn gör när den rankar sökträffar. [Googles nyhetsbrev]

Länkar kring webb, content management och kommunikation

2005-12-01 | Kommunikation

Webbpennans länkar kring webb, content management och kommunikation

Barncancerfonden förmedlar hopp och stöd på webben

2005-11-24 | Kommunikation

Nästan ett barn om dagen insjuknar i cancer i Sverige. Webbpennan har pratat med Johanna Perwe, informatör och webbredaktör på Barncancerfonden, om hur de arbetar för att engagera Sverige för cancerdrabbade barn.

Vinnande grepp för nyhetsbrevet

2005-11-16 | Kommunikation

Vad krävs för att ett nyhetsbrev ska läsas och uppskattas av många? Fokus på målgruppen är avgörande, bra redaktionellt innehåll likaså. Webbpennan har listat de vinnande greppen, med hjälp av redaktörerna för tio av landets största nyhetsbrev.

2 miljoner e-deklaranter framgång för Skatteverkets webbplats

2005-09-09 | Kommunikation

Skatteverket är 24-timmarmyndighetens flaggskepp. Verket är mest känt för sina välutvecklade e-tjänster - som möjligheten att deklarera via internet.
- Men webben är bara en del av det vi kallar “medborgarmötet”, säger projektledaren Ulf Kjellin. Detta är andra delen i Webbpennans serie om 24-timmarsmyndigheten.

Webbfråga pejlar läget på SVT

2005-09-09 | Webbpennans artiklar

Medarbetarna bryr sig inte om “Veckans fråga”. Ingen kommenterar de artiklar som publiceras. Och diskussionsforumet ekar sedan länge ödsligt tomt.
Känner du igen dig? Det är inte alltid lätt att få igång en diskussion
[…]