Kategori: 'Webbpennans artiklar'

Surfa är så 90-tal

2006-11-09 | Digitala medier

RSS är nya grejen, säger 18-åringen. Surfa är så nittiotal. Nu väljer allt fler att använda RSS för att få koll på vad som är nytt på webben. Webbpennan hoppas att du som inte använder RSS idag här får hjälp att komma igång.

300 redaktörer i medborgarnas tjänst

2006-05-16 | Kommunikation

10 000-tals webbsidor förs över till ett nytt publiceringssystem. Samtidigt utbildas 300 webbredaktörer. Pernilla Gyllner, projektledare och webbredaktör på Stockholms stad, berättar om projektet där en fyra personer start supportgruppen ligger bakom till framgången.

Redaktionellt arbetssätt grunden för stans intranät

2006-05-16 | Webbpennans artiklar

När Stockholms stad bygger ett nytt intranät är det redaktionella arbetet högprioriterat. Jany Plevnik, ansvarig för stans intranät, berättar om roller, arbetssätt och betydelsen av att tidigt engagera och involvera redaktörerna i förändringsarbetet.

Webbchefens tio budord

2006-05-15 | Kommunikation

Ett effektivt redaktionellt arbete är grunden för en bra webbplats. Men vad är det som gör att en redaktion fungerar? Så här svarar ansvariga för större webbplatser i Sverige.

Låt läsaren vara med: Skapa en levande mötesplats

2006-02-27 | Kommunikation

En bra community har medlemmar som besöker den så fort de slår på sin dator. Den blir som ett ”hem” där de möter vänner och bekanta. För att nå dit krävs det att mötesplatsen lever. Att det hela tiden händer nya saker.
Anders Nyman, VD på Cint, ger webbpennans läsare råd om konsten att skapa dialog och aktivitet.

Volontärer ger röst åt Läkare utan gränser

2006-01-31 | Kommunikation

Voluntärernas rapporter från fältet är en viktig del av innehållet på Läkare utan gränsers webbplats. Katarina Wallentin, redaktör, berättar om hur de jobbar med texter och bildreportage för att skapa engagemang hos läsarna.

Barncancerfonden förmedlar hopp och stöd på webben

2005-11-24 | Kommunikation

Nästan ett barn om dagen insjuknar i cancer i Sverige. Webbpennan har pratat med Johanna Perwe, informatör och webbredaktör på Barncancerfonden, om hur de arbetar för att engagera Sverige för cancerdrabbade barn.

Vinnande grepp för nyhetsbrevet

2005-11-16 | Kommunikation

Vad krävs för att ett nyhetsbrev ska läsas och uppskattas av många? Fokus på målgruppen är avgörande, bra redaktionellt innehåll likaså. Webbpennan har listat de vinnande greppen, med hjälp av redaktörerna för tio av landets största nyhetsbrev.

2 miljoner e-deklaranter framgång för Skatteverkets webbplats

2005-09-09 | Kommunikation

Skatteverket är 24-timmarmyndighetens flaggskepp. Verket är mest känt för sina välutvecklade e-tjänster - som möjligheten att deklarera via internet.
- Men webben är bara en del av det vi kallar “medborgarmötet”, säger projektledaren Ulf Kjellin. Detta är andra delen i Webbpennans serie om 24-timmarsmyndigheten.

Webbfråga pejlar läget på SVT

2005-09-09 | Webbpennans artiklar

Medarbetarna bryr sig inte om “Veckans fråga”. Ingen kommenterar de artiklar som publiceras. Och diskussionsforumet ekar sedan länge ödsligt tomt.
Känner du igen dig? Det är inte alltid lätt att få igång en diskussion
[…]