Kategori: 'Användbarhet'

Ingen ursäkt för dålig webb

2006-11-15 | Kommunikation

Myndigheterna ska satsa på att effektivisera sina tjänster och öka tillgängligheten på internet för medborgarna. Ansvaret för riktlinjer och vägledning ligger på Verva, verket för förvaltningsutveckling som kommit ut med tredje versionen av Vägledningen 24-timmarswebben.

Webbdesign är 95% typografi

2006-11-10 | Kommunikation

Läsbarheten tas ofta för given. Att typografin är en otroligt viktig faktor för en webbplats användbarhet, anser IA, Information Architects, som i artikeln Web Design is 95% Typography formulerar sin syn på typografi som användargränsnitt.

Surfa är så 90-tal

2006-11-09 | Digitala medier

RSS är nya grejen, säger 18-åringen. Surfa är så nittiotal. Nu väljer allt fler att använda RSS för att få koll på vad som är nytt på webben. Webbpennan hoppas att du som inte använder RSS idag här får hjälp att komma igång.

Intranät måste fokusera på vad personalen vill göra

2006-10-03 | Användbarhet

McGovern anser att organisatoriskt strukturerade intranät är dömda att misslyckas, till skillnad från uppgiftsorienterade.

Världen mest irriterande webbplats

2006-09-27 | Språk & språkråd

Gerry McGovern kallar SAS webbplats för den mest irriterande websajten i världen.

Två ord dominerar i beteendet på nätet

2006-05-26 | Kommunikation

Vårt vanligaste beteende på webben är sökdominerat, säger Jerry McGovern i en intervju.

Användbart om användbarhet

2006-01-18 | Användbarhet

En blog som heter användbart.se borde vara riktigt användbar. Bloggen tycks bygga kring utgivningen av Användbarhetsboken, som vänder sig till yrkesverksamma och studerande som vill lära sig göra webbplatser mer användbar och tillgängliga.

Så fungerar Google

2005-12-05 | Användbarhet

Google har startat ett nyhetsbrev för bibliotekarier. Enligt företaget har de och biblioteken samma mål, nämligen att ”organisera all information i världen för att sedan göra den tillgänglig för alla”. Matt Cutts berättar i en intressant artikel om hur sökmotorn gör när den rankar sökträffar. [Googles nyhetsbrev]

Länkar kring webb, content management och kommunikation

2005-12-01 | Kommunikation

Webbpennans länkar kring webb, content management och kommunikation

Barncancerfonden förmedlar hopp och stöd på webben

2005-11-24 | Kommunikation

Nästan ett barn om dagen insjuknar i cancer i Sverige. Webbpennan har pratat med Johanna Perwe, informatör och webbredaktör på Barncancerfonden, om hur de arbetar för att engagera Sverige för cancerdrabbade barn.